Akcija darivanja krvi za prikupljanje pomoći našem Karlu Magašu

Akcija darivanja krvi za prikupljanje pomoći našem Karlu Magašu

U suradnji sa moto klubom „Beštije“, organiziramo akciju darivanja krvi za prikupljanje pomoći našem Karlu Magašu.

Prikupljanje je sredstava organizirano je na način da dođete i darujete krv, a onda se ukoliko želite možete odreći bona za zahvalni obrok u vrijednosti od 50,00kn, u korist Karla Magaša. Akcija će biti organizirana u prostorijama poliklinike OB Zadar (istočni bočni ulaz prizemlje) i to prema sljedećem rasporedu:

- od 29.11.2022. do zaključno 09.12.2022. (petak)

  • UTORAK od 08:00h do 12:00h
  • SRIJEDA od 14:00h do 19:00h
  • PETAK od 08:00h do 12:00h

Nešto o Karlu:

Karlo Magaš hrabri je 15-godišnjak s tužnom životnom pričom. Njegove tinejdžerske radosti i svakodnevne zavrzlame naglo je krajem 2019. prekinula teška bolest. Dijagnosticiran mu je tumor kostiju. Prošao je kroz kemoterapije, a tijekom pokušaja povratka u normalu otkrivene su mu metastaze na plućima.

Bolest mu je dijagnosticirana u studenom 2019. godine, a mjesec dana kasnije započeo je s prvim ciklusom kemoterapija. U proljeće 2020. godine provedena je resekcija tumora i ugrađena mu je endoproteza. Do listopada iste godine prošao je šesnaest ciklusa kemoterapija, a nakon toga i prolazio kroz redovite kontrole. Nakon 10 mjeseci pokušaja povratka u normalni svijet, na rutinskom pregledu Karlu su otkrivene su metastaze na plućima.

– Tada se odmah pristupilo operativnom uklanjanju i nakon oporavka se uključila opet kemoterapija, četiri udarne, a u veljači 2022. kreće s održavanjem kemoterapijama, kaže Karlova majka.

Karlo uzima i prirodni lijek za imunološki sustav koji mu se u moru isprobanih pokazao najdjelotvornijim.

On u udarnoj dozi za košta 120 dana košta 42.000 kuna, a Karlo ga uzima već godinu dana. Uz to, liječi se na Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju ‘Mladen Ćepulić’ u Klaićevoj u Zagrebu, a živi u Zadarskoj županiji i učestali odlasci u Zagreb jako su skupi. Također, obitelj planira imunoterapiju u Münchenu, koja bi trajala više godina – procjenjuju da će Karlu biti potrebne četiri takve terapije godišnje kroz pet godina.

Za sve ovo potrebna su im dodatna financijska sredstva jer si ovakav trošak jedna prosječna hrvatska obitelj ne može priuštiti. Pa se Karlo s roditeljima dosjetio inovativnog načina prikupljanja novca – osim što mu sredstva građani mogu donirati direktnom uplatom, mogu donirati i neku svoju stvar koju će Karlo prodati na aukciji.

LINK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100084894656605