Spasilačka služba

Spasilačka služba - Crveni križ Zadar

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar će i sljedeće četiri godine u suradnji sa Hrvatskim Crvenim križem provoditi tečajeve za osposobljavanje spasilaca na organiziranim kupalištima te na taj način osigurati sigurnost zadarskih plaža ljeti i bazena tijekom cijele godine.

Koordinator spasilačke službe će redovno nadgledati rad spasioca te pohoditi dodatne edukacije koje organizira Krovna organizacija Hrvatski Crveni križ. Provoditi će se edukacije i radionice u srednjim i osnovnim školama na temu zaštite podmorja i priobalja te učenike upoznati sa radom spasilačke službe Crvenog križa.

Licencirani spasioci, koji su ujedno i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar, nastaviti će daljnju edukaciju spasilaca za spašavanje iz vode u otežanim uvjetima (poplave, nevrijeme na moru). Cilj Gradskog društva Crvenog križa Zadar je osposobiti više timova koji su spasioci za spašavanje iz vode u otežanim uvjetima, kako bi svakodnevno mogli djelovati u spašavanju ljudskih života.

Ekološka zaštita dio je programa Crvenog križa, te će ga Gradsko društvo Crvenog križa Zadar provoditi i u sljedeće četiri godine. Eko akcije „Crveni križ u plavom okviru“ održavati će se i dalje kao i prethodnih godina. Na njima će sudjelovati volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar, ronilački klubovi te ostali slučajni volonteri. Održavanjem redovnih eko akcija Gradsko društvo Crvenog križa Zadar brine o podmorju i o priobalju, te na taj način podižemo razinu ekološke svijesti.

Hrvatski Crveni križ je punopravni član Međunarodne federacije za spašavanje života na vodi (ILS) i jedina smo organizacija u Republici Hrvatskoj koja ima zakonsku mogućnost organiziranja tečajeva za osposobljavanje spasilaca i izdavanje međunarodno priznatih uvjerenja za spasioce.